Ulje, zlato Luna

Specifičnost Luna su njegove masline.
Divlje masline (Olea Oleaster) cijepljene su na Oblicu, neobičnih su oblika i iznimne starosti. Njihova je starost predmet projekta kojim će domaći i strani stručnjaci nastojati utvrditi koliko su doista stare lunjske masline, budući da se pretpostavlja da neke imaju i više od dvije tisuće godina.

Dio Maslinika je 1963g. zaštićen i proglašen botaničkim rezervatom.
Naše se stoljetne masline gotovo isključivo beru ručno, transportiraju se u plastičnim sanducima i prerađuju se svaku večer odmah po dolasku iz maslinika.
Sve navedeno direktno uječe na okus miris i boju našeg ulja.
Ulje je gusto, zelenkasto žute boje, izrazitog intenzivnog mirisa na zdrav, svjež plod masline. Blagog gorkastog te pikantnog okusa ugodne arome. Okus dugo ostaje u ustima, specifičan je, dojmljiv i pamti se dugo.
Odlično paše uz sva mediteranska jela; ribu, tjestenine, povrće ili salate a poseban je doživljaj kvalitetan sir poškropljen sa par kapi našega ulja.
Ulje uljare Lun već duži niz godina zaredom osvaja medalje i priznanja na skupovima maslinara Hrvatske.
I na kraju, preporučamo Vam da mislite na sebe!
U modernom užurbanom ritmu života svakodnevna konzumacija visokovrijednog maslinovog ulja produžava život, čini ga kvalitetnijim i smanjuje mogućnost obolijevanja od krvožilnih i srčanih bolesti.
Naše Ulje

Naše Ulje